• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)
  • 4TECX Pistoolpurschuim B3 - 750ml

4TECX Pistoolpurschuim B3 - 750ml


4TECX Pistoolpurschuim B3

Professioneel, duurzaam, fijncellig, 100%H(CFK) vrij isolatie- en montageschuim op basis van vocht verhardende polyurethaan dat snel doorhard en goede hechtingseigenschappen bezit. 

- Professioneel pistoolschuim.
- Brandwerendheidsklasse B3.
- 1-component isolatie- en montageschuim ontwikkeld voor het afdichten en vullen van voegen, naden en aansluitingen van bouwdelen.
- Het schuim hardt uit onder invloed van vocht uit de lucht en de ondergrond.
- Zeer nauwkeurig te doseren.

Toepassingsgebieden 4TECX Pistoolpurschuim B3

Het nauwkeurig afdichten en opvullen van aansluitvoegen en naden zoals aansluitingen tussen muur en plafond en bij prefab elementen. Tevens geschikt om doorvoeringen af te dichten. Het opvullen van monteer- en stelruimten zoals tussen raam- en deurkozijn en muur. Binnen en buiten in bouw- en industriesector voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Perfect en nauwkeurig doseerbaar in combinatie met purpistool. 

Pistoolpurschuim B3 verwerken

Het schuim kan het best gebruikt worden bij een bus- en omgevingstemperatuur boven de 5°C. De bus op purpistool aansluiten om vervolgens de bus circa 20 keer krachtig te schudden. Bij ingebruikname purpistool deblokkeren en trekker indrukken zodat de aanwezige lucht uit het purpistool verdwijnen kan, daarna het purpistool op de juiste dosering afstellen in verband met de juiste voegbreedte. Na gebruik pistool blokkeren, voorzien van een bus met inhoud. Altijd voor een gesloten en vol systeem zorg dragen! Bij wisselen, lege bus losschroeven van purpistool, evt het purpistool doorspuiten met 4TECX Purreiniger en daarna nieuwe bus direct op het pistool aansluiten. Daarnaast wordt het aangeraden om de schroefaansluiting van de bus licht in te spuiten met vaselinespray, dit om verkleving met het purpistool tegen te gaan. Ondergronden dienen schoon te zijn en vrij van stof en loszittende delen. Voor een optimaal resultaat de ondergrond licht voorbevochtigen met water.  Niet aanbrengen in lagen groter dan 4 centimeter dik en niet in afgesloten ruimtes. Snijdbaar na circa 1 uur. Af te werken met een stuclaag of verf, 24 uur na het aanbrengen. De voeg bij aanvang niet meer dan voor 50% vol schuimen. Vers PU-schuim met 4TECX purreiniger of aceton verwijderen. Uitgehard PU-schuim is alleen mechanisch verwijderbaar. Tijdens verwerking ogen beschermen. Handschoenen en werkkleding dragen en zorgen dat er voldoende geventileerd wordt. 

Opslag en houdbaarheid Pistoolpurschuim B3

Bus rechtop bewaren tussen +5°C tot +25°C. Bus staat onder druk! Beschermen tegen de zon en niet blootstellen aan temperaturen boven de 50°C. Ook na gebruik niet doorboren of verbanden. Niet spuiten in de richting van een vlam of een gloeiend voorwerp. Houdbaarheid van pistoolpurschuim is te vinden op de bodem van de spuitbus.

inhoud750 ml

Gerelateerde producten

4TECX Purpistool NBS MG Pro Black
4TECX Purpistool NBS MG ECO 2
Illbruck Purschuim FM310 - 750ml

Tags: Pistoolpurschuim, B3, 750ml, 4TECX, Brandwerend