• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW) NL Vlag
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW) NL Vlag

Acrylaatkit

Seal-It 110 Uni - Acryl Wit - 310ml
Zwaluw Acryl-W - 310ml
4TECX Acrylaatkit - Wit - 310ml
Zwaluw Acryl Exterior+ - 310ml
Seal-It 125 Plaster-Fill - Wit - 310ml
Zwaluw Acryl Anti-Crack - Wit - 310ml
Seal-it 120 Spac-cryl - Wit - 310ml
Seal-it 115 Top-Acryl - Wit - 310ml
Zwaluw Stuc-o-Seal - Wit - 310ml
Zwaluw Acryl Wet on Wet - Wit - 310ml
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 19

Acrylaatkit kopen?

Acrylaatkit is een plasto-elastische afdichtingskit die ontwikkeld wordt op dispersiebasis. Na het aanbrengen van de acrylaatkit verdampt de vocht uit de kit waardoor de kit als het ware uitdroogt en een dikke pasta vormt. Aangezien deze acrylaatkit uitdroogt is het een perfecte kit om te overschilderen. Deze eigenschappen maken acrylaatkitten geschikt voor voegen waar nauwelijks werking te verwachten zijn zoals: beton, pleisterwerk, metselwerk, gasbeton, steen, metaal en hout. Acrylaatkit is goed toepasbaar en heeft een uitstekende hechting op veel ondergrondsoorten. Het is geen kit die geschikt is in vochtige ruimtes of bij constante waterbelasting. 

Waarvoor wordt acrylkit gebruikt?

Acrylkit gebruik je bij voegen waar weinig tot geen beweging voorkomt. Je kunt denken aan het afkitten van deurlijsten, muren, trappen, gipsplaten, kozijnen, vensterbanken, stopcontacten, plafonds, plafond- en vloerplinten. Voor het afkitten van voegen binnenshuis wordt veelal acrylkit gebruikt. Uiteraard met uitzondering van de vochtige ruimtes zoals badkamer en keuken. Daarbij is acrylaatkit eenvoudig te gebruiken, makkelijk te verwerken en eenvoudig met een natte vinger af te strijken. Nog een groot voordeel is de overschilderbaarheid van deze kitsoort, waardoor een overgang tussen twee ondergronden mooi en vloeiend afgewerkt kan worden. Nog een groot bijkomend voordeel van acrylkit is de betaalbaarheid. Een makkelijk verwerkbare kit die betaalbaar is, geschikt voor droge ruimtes en een voeg dag geen bewegingsvoegen is? Dan is acrylaatkit de juiste kit!

Acrylaatkit is niet geschikt voor

Acrylaatkit is ongeschikt om bewegingen op te vangen. Door de temperatuurverschillen en bijvoorbeeld wind kunnen er elementen van een constructie bewegen. Dit vraagt om een hoge elasticiteit. Acrylkit is hier niet voor geschikt. Voor een bewegingsvoeg adviseren dilatatie-, vloer- of gevelkit. Ook tegen constante waterbelasting is Acrylaatkit niet bestand. Voor het afkitten van badkamer, douche of het aanrechtblad adviseren wij Siliconenkit of een MS-polymeer.

Ook voor bovenstaande feiten gelden weer uitzonderingen. Er bestaan namelijk speciale acrylaatkitten die ontwikkeld zijn om buiten te gebruiken. Zwaluw Acryl Exterior is bijvoorbeeld een acrylkit van Zwaluw den Braven die na aanbrengen zeer snel regenbestendig is en goed hecht op een licht vochtige ondergrond. Deze kit is dus prima geschikt om buiten af te kitten. Let wel op dat deze niet geschikt is om te gebruiken als beglazingskit, gevelkit of dilatatiekit.

Let op met vrieskou! Acrylaatkit kan bevriezen!

Arcylaatkit hardt uit door de aanwezige vocht in de kit. Vanwege de aanwezige vocht kan Acrylaatkit absoluut niet tegen vorst. Is de acrylaatkit te lang in een te koude ruimte opgeslagen dan komt de kit niet of klonterig uit de koker en is het niet meer bruikbaar, de kit is dus bevroren of bevroren geweest.  Bij de meeste acrylaatkitten wordt een opslagtemperatuur van +5°C tot +35°C geadviseerd. Let dus op bij het opslaan van acrylaatkit in slecht geïsoleerde schuren en laat winterdag de kokers niet in de werkbus liggen. Bij sommige kokers staan verschillende temperaturen: Aanbrengtemperatuur, opslagtemperatuur en transporttemperatuur. Bekijk de kokers en product omschrijving dus goed. Naast de water-gebaseerde acrylkit moet je bij vrieskou ook oppassen met PUR, lijmen, kitten, vloeistoffen, accu's en batterijen. Laat de kokers daarom zeker 's nachts niet in de werkbus achter want ook daar kunnen ze bevriezen! 

Acrylaatkit schilderen

In tegenstelling tot andere kitsoorten is acrylaatkit niet in heel veel kleuren verkrijgbaar. Dit komt vanwege het feit dat acrylkit overschilderbaar is en dus onnodig om allerlei kleuren te maken. Voordat u acrylaatkit gaat schilderen is het belangrijk dat de aangebrachte kit volledig uitgehard is. Dit geeft het mooiste eindresultaat en voorkomt mogelijke barsten. Voor dat u start adviseren wij u om de verpakking te lezen, aangezien sommige acrylaatkitten na het aanbrengen direct overschilderbaar zijn. Daarnaast zijn er acrylaatkitten die een halfuur of langer nodig hebben om uit te harden. Verf vervolgens het hele kit oppervlak in één keer voor het mooiste resultaat. Laat de verf even drogen en u heeft een mooi geverfde kitnaad.

Hoe acrylkit verwijderen?

Wilt u oude acrylkit bijwerken of een nieuwe laag acrylkit aan te brengen? Dan is het beste advies om de oude kitresten te verwijderen. Er zijn genoeg mensen die de oude kitstrook laten zitten en er een nieuwe laag acrylaatkit overheen smeren. Echter is het voor alle kitsoorten, dus ook voor acryl, het beste om kit aan te brengen op een schone, droge en vuilvrije ondergrond. Droge oude kitresten kunnen los zitten of niet goed hechten met de nieuwe kit. De oude kit kun je verwijderen doormiddel van een werkmes, afbreekmes, schroevendraaier, plamuurmes of ander stuk gereedschap. Stukjes achterblijvende acrylresten zijn te verwijderen met schuurpapier. 

Acrylaatkit eenvoudig en snel online kopen

Ervaar het gemak van online bestellen van uw acrylaatkit. Bij kit247.nl vindt u een ruim assortiment aan kitten, schuimen, lijmen & tapes tegen scherpe prijzen! Bestel professionele kitten van gerenommeerde merken als Illbruck, den Braven, Soudal, Zwaluw en 4TECX.