• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)

Welke kit kies ik?

De toepassingsmogelijkheden van kit zijn enorm. Naast het afdichten van voegen, naden of kieren wordt kit ook gebruikt om diverse soorten materiaal aan elkaar te verlijmen. Naast de allround universele kitten, die geschikt zijn voor het afdichten en verlijmen van allerlei soorten materialen, zijn er ook tal van kitsoorten speciaal ontwikkeld voor specifieke omstandigheden, materialen en toepassingen. Wij hopen hier u alle benodigde informatie te geven waarmee u de meest geschikte kit voor u klus kunt vinden. Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen, wij helpen u graag bij het kiezen van de meest geschikte kit!

De eigenschappen van kit worden bepaalt door de gebruikte grondstoffen waar de desbetreffende kit van gemaakt is. 

Acrylaatkit

Acrylaatkit of Acrylkit is een afdichtingskit die uitermate geschikt is voor voegen waarbij geen werking te verwachten is. Na het aanbrengen van acrylkit droogt de kit als het ware uit, door de verdamping van vocht uit de kit. Na een volledige uitharding is acrylkit uitstekend overschilderbaar.  Acrylaatkit is een kit die eenvoudig aan te brengen en is dus zeer geschikt voor mensen met weinig ervaring.

Goedkoop
Beperkt Elastisch
Overschilderbaar
Niet goed bestand tegen vocht
Watergedragen, geen oplosmiddelen

Makkelijk Afstrijkbaar

Weinig ervaring nodig

Bekijk alle Acrylaatkitten 

Siliconenkit

Siliconenkit is een zeer diverse afdichtingskit die naast het afwerken van tegelwerk in vochtige ruimtes, badkamers, zwembaden, keuken en vloeren ook zeer goed te gebruiken is als lijmkit. Siliconenkit, badkamerkit of sanitairkit verkleurd nauwelijks en is bestand tegen Uv-straling en chemicaliën. Siliconenkit wordt ook gebruikt voor aansluitvoegen, noodreparaties bij beglazing of in panelenbouw. 

Goedkoop
Slechte hechting op vochtige ondergronden
Elastisch blijvend
Niet of slecht overschilderbaar
Behoud kleur

Goed weersbestendig

Goed Chemicaliënbestendig

Goed hitte bestendig

Goed UV-Bestendig

Makkelijk afmesbaar

Bekijk alle Siliconenkitten

MS-polymeerkitten

MS-polymeerkitten of Hybride kitten zijn erg sterke lijmkitten en echte alleskunners! Ze hechten op bijna alle ondergronden, waaronder lichtvochtige ondergronden en zijn goed overschilderbaar en dus ook erg geschikt als afdichtkitten. 

Zeer veelzijdig
Beperkt Elastisch
Zeer sterk
Niet goed bestand tegen vocht
Universeel toepasbaar

Geschikt voor lichtvochtige ondergronden

Goed overschilderbaar

Neopreen rubberkit

Neopreen rubberkitten worden in de meeste gevallen montagekit genoemd en zijn zeer sterke lijmkitten die gekenmerkt worden door een prima hechting op de meeste ondergronden. 

Zeer sterk
Niet overschilderbaar
Goede hechting
Bevat oplosmiddelen
Geschikt voor buiten

Relatief goedkoop

Lange levensduur

Neopreen rubberkitten

Polyurethaan

Polyurethaan of PU-lijm een zeer sterke en veelzijdige lijm. Het is één van de sterkste soorten lijm die er is. Polyurethaanlijm is zeer geschikt voor het (vlak)verlijmen van vrijwel alle houtsoorten onderling en op vele bouwmaterialen, zoals gips, (natuur)steen, (cellen)beton, metaal, hardschuim en diverse kunststoffen. PU-lijm is geschikt voor binnen en buiten.

Zeer sterk
Hecht slecht op (licht)vochtige ondergronden
Goede hechting

Geschikt voor binnen & buiten

Lange, stabiele levensduur.

Goed weersbestendig

Meestal schuurbaar & overschilderbaar

Lange levensduur

Welke verpakking van kit kies ik?

Bij Kit247.nl vindt u kit in diverse verpakkingen. Naast de welbekende kokers bieden wij ook kitten in tubes en worsten aan. Voor kleine oppervlakten, waarbij maar een beperkte hoeveelheid kit nodig is kan een tube de geschikte verpakking zijn. Met een tube kunt u de kit zo uitknijpen en direct aanbrengen op te kitten plek. Voor grootverbruikers is een worst de meest voorkomende verpakking. Hier zit normaliter meer kit in, zijn in verhouding iets voordeliger en geeft minder afval dan kokers. In de meeste gevallen wordt kit verpakt en gebruikt in kokers. Bij kokers en worsten zijn speciale kitpistolen nodig om de kit te verwerken.    

Kit bestellen!