• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW) NL Vlag
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW) NL Vlag

Lijmen

Bison Topspeed Houtlijm (D2) - 75gr
Bison Alleslijm - 25ml

Bison Alleslijm - 25ml

vanaf €3,06

Zwaluw Montagefix-N - 310ml
Bison Kit - Tube 50ml

Bison Kit - Tube 50ml

vanaf €3,65

Seal-it 710 BondFix-PU - 310ml
Bison Superlijm Secondenlijm - 3gr
Bison Tix Contactlijm - Tube - 50ml
Bison Hard Plastic Lijm - 25ml
Zwaluw Montagefix-W - 310ml
Bison Constructielijm (D4) - 75gr
Griffon Houtlijm (D3) VB20 - 250gr
Zwaluw Clear Fix - 290ml - Transparant
Seal-it 352 Super-Pro - 290ml
Bison Hard PVC lijm - 100ml - 1
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 58

Hier vindt u de beste Lijmen voor uw gewenste toepassing.

Lijmen bestellen

Om iets te bevestigen zijn moeren, bouten, spijkers of schroeven allang niet meer de enige mogelijkheid. Door de jaren heen zijn lijmen steeds sterke en efficiënter geworden. Om twee delen permanent aan elkaar te verlijmen zijn er vele soorten lijm verkrijgbaar. De lijmsoort hangt af van het materiaal, de ondergrond, de locatie waar het gelijmde object zich bevindt. Bij Kit247.nl vindt u uiteenlopende soort lijm van merken zoals; 4TECX, Illbruck, Frencek, Bison en Griffon.

Lijm of kit?

Wat is het verschil tussen lijm en kit? Kit is ontwikkeld om naden en kieren af te dichten, daarbij hebben de meeste kitten de eigenschap om elastisch te blijven. Lijm daarentegen wordt ontwikkeld om twee delen aan elkaar vast te hechten en uit te harden.

Houtlijm

Een bekende lijmsoort is Houtlijm die speciaal ontwikkeld is om stukken hout te verbinden. Houtlijm wordt voor veel toepassingen gebruikt, waardoor er weer vele soorten zijn ontstaan. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale houtlijmen die gemaakt zijn voor toepassing op hard hout of zacht hout. Ook is het van belang of de lijm binnen of buiten wordt toegepast. Zo bestaan er houtlijmen die waterbestendig zijn en houtlijm die dit totaal niet is. Ook eindsterktes variëren per lijmsoort.

Constructielijm

Constructielijm is een bruisende lijm die veelal bij houtconstructies wordt gebruikt. Door de bruisende werking zet constructielijm uit. Ook delen die niet op elkaar aansluiten of een ongelijke oppervlakte hebben kunnen zich met elkaar verlijmen doormiddel van deze uitzettende werking.

2-Componentenlijm

2K of 2-Componentenlijm is een lijm bestaande uit twee componenten. Het eerste component is de basis voor de verlijming en het tweede component is de verharder. Het uitharden van de lijm gebeurt zodra deze componenten met elkaar vermengd zijn. Tweecomponentenlijm is meestal op basis van epoxy.

Met een tweecomponentenlijm kiest u voor een zeer sterke lijmverbinding die niet krimpt, niet uitzet en goed tegen vochtige of zelf natte omstandigheden kan. De meeste 2K lijmen zijn geschikt voor het verlijmen van metalen onderling of in combinatie met steen, beton, hout en diverse kunststoffen. Zo is de Griffon Combi Metaal een 2-componenten epoxylijm die bestand is tegen extreme omstandigheden zoals krachten, trillingen, (zee)water en zware belasting. Deze lijm is zeer geschikt voor onder andere gereedschap en onderdelen van auto's, motoren en (brom)fietsen.

PVC-lijm

Voor PVC leiding toepassingen worden PVC lijmen gebruikt, waarbij PVC-lijm zorgt voor een goede verlijming tussen de te verlijmen delen. Binnen enkele seconden is de lijm uitgehard en zijn de delen niet meer los te krijgen. Deze sterke lijm zorgt voor het waterdicht maken van rioleringen en afvoeren. Voor het verlijmen van andere kunststoffen is PVC-lijm minder geschikt. 

Lijmen eenvoudig en snel online kopen

Ervaar het gemak van online bestellen van uw lijm. Bij kit247.nl vindt u een ruim assortiment aan kitten, schuimen, lijmen & tapes tegen scherpe prijzen! Naast bovengenoemde lijmen bent u bij Kit247.nl ook aan het juiste adres voor Contactlijm, Daklijm, Hobby- en Secondelijm, Lijmpatronen, PU Lijm, Vloer-, Tegel en Behanglijm. Bestel professionele lijmen van gerenommeerde merken als Griffon, 4TECX en Bison en profiteer van onze staffelkortingen.