• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW) NL Vlag
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW) NL Vlag

Siliconenkit

Soudal Silirub 2 - 300ml

Soudal Silirub 2 - 300ml

vanaf €3,73

Zwaluw Silicone-NO + Sanitary - 310ml
Seal-It 230 Topflex-P - 310ml
Soudal Silirub PRO N - 300ml
Illbruck FA201 Siliconen Sanitairkit
Seal-It 250 Silicon-All 310ml
Soudal HMX Sanitary PRO - 300ml
Zwaluw Silicone BB - 310ml
Seal-It 210 Silicon-GR 310ml
Soudal Silirub AC
Soudal Silirub MA - 300ml
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 41

Hier vindt u de beste Siliconenkitten.

Siliconenkit bestellen

Siliconenkit, badkamerkit of Sanitairkit wordt gebruikt bij de afwerking van tegelwerk in de badkamer, zwembaden, vloeren, keukens en overige vochtige ruimtes. De kit is perfect geschikt voor het dichten van naden, kieren en voegen. Siliconenkit is zo divers dat het naast sanitaire ruimtes ook voor veel andere toepassingen wordt gebruikt. Siliconenkit wordt ook gebruikt voor aansluitvoegen, noodreparaties bij beglazing of in panelenbouw.

Eigenschappen van Siliconenkit

Siliconenkit is een blijvend elastische kit die bestendig is tegen chemicaliën en schimmel. Deze kit is UV-bestendig en behoud zijn kleur. Daarbij is deze makkelijk verwerkbare kit ook nog eens waterbestendig en makkelijk verwerkbaar. Deze eigenschappen zorgen er voor dat de kit niet kan uitdrogen en geen barsten gaat vertonen. Sanitairkit hecht zich aan metaal, hout, tegels, keramiek, glas en diverse kunststof soorten. Twijfel je of de kit goed hecht? Dan is het verstandig om eerst een test uit te voeren op een klein oppervlak.

Soorten Siliconenkit

In het assortiment van kit247.nl vindt verschillende soorten waterbestendige kit. Zo bestaan er azijnzuurhoudende siliconenkit of neutrale siliconenkit. Voor huis-, tuin- en keukenklusjes volstaat een goedkope zuurhoudende siliconenkit. Let bij zuurhoudende kitten wel op dat je hier bijvoorbeeld geen natuursteen mee kit. Dit zorgt voor vlekvorming op het natuursteen. Voor een kit van hogere kwaliteit adviseren wij een neutrale schimmelwerende siliconenkit op basis van alcoxy of oxime. Ook bent u bij kit247.nl aan het juiste adres voor kitten die bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen. Daarnaast zijn brandwerende siliconenkitten bij ons online te bestellen.

Siliconenkit geschikt voor natuursteen

Om lelijke vlekken op natuursteen te voorkomen is het van belang goed te kijken de siliconenkit die je gaat gebruiken. Alle siliconenkitten die geschikt zijn voor natuursteen zijn zuurvrij. Let wel op, dat niet alle zuurvrije kitten dus ook geschikt zijn om natuursteen te kitten. Een aantal siliconenkitten die geschikt zijn voor natuursteen zijn: Zwaluw Silicone-COLOURS Natural Stone, Seal-it 250 Silicon-All, Seal-it 350 Super-All, Zwaluw Hybrifix & Soudal Silirub MA.

Aquariumkit

Speciaal voor het afkitten van terrariums en aquariums is er aquariumkit. Gebruik dus niet zomaar een waterdichte kit om een bak af te kitten waar levende dieren in leven. Zuurvrije kitten bevatten fungicide om de kit schimmelwerend te maken. Deze stof is schadelijk voor dieren en vergiftigen de vissen zodra deze in een aquarium zwemmen die gekit is met zuurvrije siliconenkit. Aquarium kit is azijnzuurhoudend en is na volledige uitharding onschadelijk voor dieren. Tijdens het aanbrengen van azijnzuurhoudende kit komt er een vervelede lucht vrij. Ook deze verdwijnt naar uitharding. Kitten die geschikt zijn voor aquariums zijn: Soudal Silirub AQ en Zwaluw Aqua Silicone.

Is Siliconenkit overschilderbaar?

Door de elasticiteit van Siliconenkit is het niet geschikt om te schilderen. Gelukkig is Siliconenkit wel verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren, waardoor de juiste kit in de gewenste kleur te bestellen is. Op zoek naar een specifieke kleur? Kijk in het kleuren filter en selecteer de gewenste kleur. Wil je de kit wel overschilderen dan adviseren wij om te kiezen voor beglazingskit of hybride voegkit te gebruiken. In het assortiment vind je ook sanitair kitten op basis van MS polymeer. Dit is een MS polymeer kit die ontwikkelt is waardoor deze ook bestendig is tegen schimmels. Dit maakt deze afdichtingskit ook geschikt voor vochtige ruimtes. Let wel op dat niet alle MS polymeer kitten geschikt zijn om te gebruiken in vochtige ruimtes. Lees dus de product omschrijving goed.

Siliconenkit eenvoudig en snel online kopen

Ervaar het gemak van online bestellen van uw siliconenkit. Bij kit247.nl vind je een ruim assortiment aan kitten, schuimen, lijmen & tapes tegen scherpe prijzen! Bestel professionele Siliconenkit van gerenommeerde merken als Illbruck, den Braven, Soudal, Zwaluw, Tec7, Connect Products, en 4TECX en profiteer van onze staffelkortingen.