• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW) NL Vlag
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW) NL Vlag

Beglazingskit

Zwaluw Butylene-X - 310ml
Seal-It 325 Pro-paint - 290ml - Koker
Zwaluw Hybriseal 2PS - 290ml
Zwaluw Window Seal Easy - 290ml
Seal-It 230 Topflex-P - 310ml
Zwaluw Silicone BB - 310ml
Seal-It 210 Silicon-GR 310ml
Zwaluw Monustop - 290ml

Zwaluw Monustop - 290ml

vanaf €5,17

Soudal Glaskit TS - 290ml
Seal-It 325 Pro-paint 600ml - Worst
Zwaluw All in One Seal - 290ml
Tec7 X-Seal - 310ml

Tec7 X-Seal - 310ml

vanaf €6,67

4TECX Glaskit 310ml - Wit
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 21

Beglazingskit kopen!

De juiste beglazingskit voor jou klus!

Beglazingskitten worden veelal gebruikt in beglazingssystemen, maar kan ook voor andere bewegingsvoegen een zeer geschikte kit zijn. Door de uitstekende hechting op de meest voorkomende ondergronden is beglazingskit een kit die uitermate geschikt is voor voegen in de bouw-, gevel- en beglazingssector. In ons assortiment vindt u diverse soorten beglazingskit die UV-bestendig, weerbestendig en overschilderbaar zijn. Door deze sterke eigenschappen zijn beglazingskitten zowel binnen als buitenshuis te gebruiken. Er zijn een aantal typen beglazingskit waar meestal onderscheid in gemaakt wordt. Dat zijn Hybride beglazingskitten, droogafmesbare beglazingskitten, stopverf en stopverf vervangers. Kit247.nl legt graag het verschil aan je uit, zodat jij de juiste kit gebruikt voor de klus!

Hybride beglazingskitten zijn erg populair en behoren tot één van de meest gekozen glaskitten. Hybride glaskit onderscheid zich voornamelijk door een veel betere overschilderbaarheid in vergelijking tot de “normale” glaskit. De droog afmesbare beglazingskitten bevatten altijd siliconen waardoor deze in mindere mate overschilderbaar zijn, maar zijn in tegenstelling tot de Hybride glas kit veel soepeler te verwerken. Die vraag die u zichzelf moet stellen bij het bestellen van beglazingskit is: Kies ik voor een goede overschilderbaarheid of voor een soepele verwerking?

Normaliter zijn beglazingskitten niet optimaal geschikt om over te schilderen. In de meeste Europese landen wordt glaskit of beglazingskit niet overgeschilderd, maar wordt siliconenkit gebruikt als beglazingskit. Indien siliconenkit gebruikt wordt is het niet mogelijk om te schilderen. Andere kittypes zoals polymeer of hybride kit zijn beter geschikt om te over schilderen maar helaas niet geschikt voor elke verf. In de meeste gevallen zorgt een grondverf voor een betere hechting op de kitvoeg dan het direct aan brengen van de eindlaag. Ook afwerkzeep kan de overschilderbaarheid van de kitvoeg bemoeilijken. Dit is te voorkomen door de kitvoeg goed te ontvetten voor u start met schilderen.

Hybride beglazingskitten

De hybride beglazingskitten zijn altijd op basis van polymeer. Het woord hybride betekent net als bij een auto of dier een kruising van twee soorten. Het combineert namelijk de mechanische eigenschappen van een polyurethaan kit met de gebruikseigenschappen van een siliconenkit. Het voordeel is dat deze soort kit geen siliconen bevat, wat de kit zeer goed overschilderbaar maakt. De overschilderbaarheid maakt deze kit zeer gewild voor het afdichten van houten kozijnen en deuren. Voor de afdichtingen of houdbaarheid van hybride beglazingskitten is het niet nodig om de kit te schilderen. Polymeer kitten kunnen na uitharding wel plakkerig blijven, waardoor mensen er voor kiezen om wel te schilderen, zodat er geen viezigheid hecht op de voeg. Ook komt een kit op basis van polymeer iets dradiger uit de koker, waardoor een groot aantal mensen een beglazingskit op basis van siliconen fijner vinden om te verwerken. 

Zwaluw Hybriseal 2PS Beglazingskit

De meest gebruikte en populairste keuze voor beglazingskit is de Hibriseal 2PS van den Braven. Deze universele hybride afdichtingskit is uitstekend overschilderbaar en perfect geschikt voor uw beglazings- en gevelvoegen. Deze kit is blijvend elastisch, heeft een goede hechting zonder primer op de meeste ondergronden en is geschikt voor binnen en buiten.

Droogafmesbare beglazingskit

Droogafmesbare beglazingskit is eigenlijk niets anders dan een beglazingskit op basis van siliconen. Hierdoor is deze kit in tegenstelling tot de hybride/polymeer kitten minder plakkerig en tijdens het verwerken trekt de kit minder draden.  Deze type glaskit is echter niet overschilderbaar, maar is verkrijgbaar in allerlei kleuren en dus prima te combineren met de kleur van de deur of het kozijn dat je wil afwerken. Zoek je een kit die overschilderbaar is? Dan is droogafmesbare beglazingskit niet de geschikt kit voor de klus. 

Stopverf en stopverfvervangers

Als je zoekt naar een klassieke look of monumentaal glas moet afdichten kom je uit bij stopverf of stopverfvervangers. Stopverf of mastiek is van oudsher een stug mengsel van krijtpoeder en een olie. Dit mengsel word gebruikt om het aanstoppen van ruiten in glassponningen van houten, stalen en betonnen kozijnen. Ook wordt het gebruikt voor het stoppen van gaten en scheuren in hout. Stopverf wordt nog maar zeer beperkt gebruikt vanwege de veel betere glaskitten die door de jaren heen zijn ontwikkeld. Stopverf is eigenlijk niet in staat om bewegingen op te vangen, waardoor het alleen geschikt is voor het plaatsen van kleine ruitjes. Is een ruit groter dan 0.6m² dan is de kans zeer groot dat de stopverf gaat scheuren of breken. Daarbij is traditionele stopverf pas overschilderbaar na volledige uitharding. De doorhardingstijd kan oplopen van enkele maanden tot een jaar. De reden dat stopverf helemaal uit moet harden is vanwege de manier van drogen. Stopverf is oxidatief drogend, wat betekent dat het droogt door opname van zuurstof. Verf je voordat de stopverf volledig uitgehard is, dan sluit je de zuurstof buiten en kan de stopverf niet volledig uitharden. Daarom mag het pas worden overgeschilderd, nadat het uitgehard is. Let wel op dat de olie in de klassieke stopverven eenvoudig in de ondergrond trekt. Hierdoor dient het aan te stoppen oppervlak eerst behandeld te worden met verf, beits of een lak. 

Om de mindere eigenschappen van stopverf te verbeteren zijn er stopverf vervangers ontworpen. In plaats van stopverf uit een emmer kan een vervanger vanwege de flexibele eigenschap gewoon gespoten worden met een kitspuit en wordt de stopverf uit een koker of worst gespoten. Daarnaast is een vervanger veel sneller overschilderbaar, blijvend flexibel en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Wel is de stopverf vervanger minder lang corrigeerbaar dan de traditionele stopverf.

Zoek je een stopverf? Dan adviseren wij Zwaluw Profstop. Pofstop is verkrijgbaar in een emmer van 0.5kg en 1 kg. Wil je toch liever een stopverf vervanger dan is de Zwaluw Monustop de juiste keus!

Altijd de juiste keuze voor elke beglazingsklus!

Met het complete beglazingsassortiment van Zwaluw® heb je voor elke klus de juiste oplossing. Maak je keuze uit de ongeëvenaarde Hybriseal® 2PS, de gebruiksvriendelijke Window Seal® Easy, de siliconen Window Seal® Plus en de klassieke Monustop®. En met de professionele gereedschappen en handige accessoires heb je altijd de juiste tools te pakken!

Schade aan beglazingskitten door dieren?

Ja je leest het goed. Glaskitten worden ontwikkeld om bestand te zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf zoals water, UV, temperatuur en slijtage. Naast deze invloeden zijn nog andere oorzaken die er voor kunnen zorgen dat kit beschadigd. Zo ook dieren. Muizen, ratten, kippen, vogels en slakken vreten kitvoegen aan. Met name slakken zijn dol op kit, omdat de slakken de voegkit opeten. Het maakt niet uit welke kitsoort wordt gebruikt. PUR, siliconen of hybride soorten. Testen hebben uitgewezen dat ze allemaal worden aangetast door slakken. Dat geldt zelfs voor kitten die zijn overschilderd. Meer weten over dieren die kit aanvreten? Lees er meer over bij onze leverancier, Soudal.

Beglazingskit eenvoudig en snel online kopen

Ervaar het gemak van online bestellen van uw beglazingskit. Bij kit247.nl vindt u een ruim assortiment aan kitten, schuimen, lijmen & tapes tegen scherpe prijzen! Bestel professionele beglazingskit van gerenommeerde merken als Illbruck, den Braven, Soudal, Zwaluw en 4TECX en profiteer van onze staffelkortingen.