• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)

Hoeveel kit heb ik nodig?

Tijdens het kitten is het erg vervelend om erachter te komen dat er te weinig kit in huis is.  Om te voorkomen dat er te weinig, of te veel, kit besteld wordt bestaat er een manier om te berekenen hoeveel kit u nodig heeft. Met deze eenvoudige berekening heeft u simpel en snel een schatting om de hoeveelheid afdichtingskit te bestellen. Deze berekening is bedoeld om te achterhalen hoeveel milliliter kit u nodig heeft voor afdichtwerkzaamheden en niet geschikt voor lijmwerkzaamheden. 

Bereken de benodigde hoeveelheid afdichtkit

De som voor een goede indicatie voor de hoeveelheid kit is als volgt: Lengte voeg (m) x Hoogte voeg (mm) x Diepte voeg (mm) = Benodigde hoeveelheid kit (ml)

Hoeveel meter voeg gaat u afdichten? m
Hoeveel millimeter hoog is de voeg?    mm
Hoeveel millimeter diep is de voeg?     mm 

                                                                                             

U hebt ongeveer 800 ml kit nodig, dat zijn:
  • 3 kokers van 310 ml = 930 ml, of
  • 2 worsten van 600 ml = 1200 ml.

Voorbeeld berekening hoeveelheid afdichtingskit

Stel u heeft een voeg die 10 meter lang is, een 10 millimeter hoge voeg heeft en 5 millimeter diep is. Dan ziet de berekening er als volgt uit: 10 x 10 x 5 = 500 milliliter kit. Voor deze voeg volstaan 2 kokers (290ml of 310ml) of één worst van 600ml.

Uitzonderingen op de berekeningen

Er zijn een aantal kitsoorten die van een andere grondstof zijn gemaakt. Deze grondstoffen hebben ook invloed op de hoeveelheid te gebruiken kit voor een optimale afdichting en hechting. Voor polyurethaankit (polymeerkit) is in de regel minder kit nodig voor een slijtvaste kitlaag. Ook de treksterkte van de kit is van invloed op de te gebruiken hoeveelheid. Voor sterke en stugge kitten zijn in de praktijk dus minder milliliter kit nodig om een voeg af te dichten of een vlak te verlijmen. 

Kit bestellen!