• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)

Purschuim

Zwaluw PU Foam DHZ - 300ml
Seal-it 475 PU-Foam Hand - 750ml
Soudal Soudafoam Mini - 150ml
Illbruck Purschuim FM310 - 750ml
Zwaluw PU-Gunfoam B3 700ml
Soudal Soudafoam 1K PU - 500ml
Illbruck FM350 - Perfect Foam - 880ml
Seal-It 470 PU-Foam Gun - 750ml
Zwaluw Maxi-Gunfoam all Seasons - 870ml
4TECX Pistoolpurschuim B3 - 750ml
Zwaluw Flex-Foam 750ml
Zwaluw PU-Foam B3 750ml - Handschuim
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 41

De beste selectie aan Purschuim!

Purschuim bestellen?

Purschuimen zijn uitermate geschikt om voegen, gaten, scheuren en naden af te dichten, te vullen en te isoleren. Het purschuim van kit247.nl is aan te brengen op diverse soorten materialen zoals steen, beton, glas, kunststof, metaal, hout en metselwerk. De diversiteit van Purschuim is enorm. Zo wordt purschuim gebruikt om te isoleren, waardoor warmtevlies, tocht en geluidsoverlast kan worden verminderd. Zo wordt PUR-schuim gebruikt voor thermische isolatie, geluidsisolatie en houdt het vocht tegen. Het purschuim hecht uitstekend, heeft een groot vermogen om te vullen en bezit een hoge isolatiewaarde.

Uiteraard ben je bij Kit247.nl ook aan het juiste adres voor professionele pur pistolen. Zeer scherp geprijsd en erg handig in gebruik. Gebruik jij nou niet zo vaak purschuim? Klik dan eens in het filter op hand purschuim.

Hoe purschuim te verwerken?

Purschuim is op twee manieren aan te brengen. Doormiddel van een purpistool en door gebruik te maken van een spray nozzle. Deze handige adapter maakt het mogelijk dat u pur verwerkt zonder apart purpistool. Een purpistool maakt het verwerken van pur wel eenvoudiger. Je spuit het purschuim op de gewenste plek, waarna het schuim uitzet en uithard.

Gebruik water!

Wij merken regelmatig dat eindgebruikers al jaren op een verkeerde manier purschuim spuiten. Om een goede hechting op de ondergrond te bewerkstelligen en een maximale expansie van het schuim te krijgen moet je bevochtigen. Lees hier meer over het bevochtigen van pur.

Waarom een purschuim bus schudden voor gebruik?

Voor je kan beginnen met het spuiten van schuim is het van belang dat er 10 tot 20 keer goed geschud wordt. Maar waarom is dat? PU-schuim, polyurethaan schuim of purschuim bevat een prepolymeer en een drijfgas. Deze twee elementen vormen twee lagen in de bus, die bij hevig schudden pas vermengen tot een homogene substantie. Indien er niet goed wordt geschud zal er een schuim uit de bus komen met een ruwe structuur, slechte schuimeigenschappen en een beperkte schuimvolume. 

Is Purschuim waterdicht?

De veelzijdigheid van purschuim zorgt er voor dat het geschikt is voor uiteenlopende toepassingen, situaties en ruimtes. Purschuim is niet geschikt voor situaties waarin een constante waterbelasting is. Pur met een open celstructuur is ook niet geschikt om condens te weren aangezien het water of vocht  juist opzuigt. Purschuim heeft een open cel en is dus niet ondoordringbaar voor water. Mocht het schuim nat worden dan neemt het schuim wel water op. Schuim met een gesloten cel zoals 2k-schuim is meer waterdicht dan een standaard schuim. Het is beter om purschuim waterbestendig te noemen en niet waterdicht. Door de dampopenheid van schuimen kan het opgenomen water ook zo weer verdampen zonder de kwaliteit van het schuim aan te tasten. Zo kan het geen kwaad als er door een regenbui of lekkage water op het pu-schuim terechtkomt.

Wel is het zo dat purschuim niet geschikt is voor situaties waarin een constante waterbelasting is. Purschuim met een open celstructuur is ook niet geschikt om condens te weren en zuigt het water juist op.

Wat wel schadelijk kan zijn voor de purschuim is directe blootstelling aan zonlicht.

Overschilderbaardheid van Purschuim

Met de meeste soorten verf is het mogelijk om pur te overschilderen. Het beste werkt verf op acrylbasis. Voor de hechting is het verstandig om eerst een primer te gebruiken. Het is ook mogelijk om over schuim heen te stucen, dit geeft geen probleem. In de praktijk zie je ook dat de volgespoten naad eerst wordt dicht gesmeerd met cement, een luchtdichte tape of een vloeibaar membraam.

Purschuim en ongedierte

Bij onze klantenservice komen geregeld vragen binnen over onze producten. Ook kregen wij de vraag of PU geschikt is voor het buitensluiten van ongedierte. Voor het buitensluiten van insecten kan purschuim een goede afsluiting vormen. Ongedierte als ratten en muizen houd je hier helaas niet mee buiten. Indien de PU schuim de enige weg van buiten naar binnen is knaagt een muis of rat zich zo een weg naar binnen. Het is dus van belang om het op een andere manier af te sluiten.

Pur bewaren

Voor het bewaren van pur zijn er een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Zo is het van groot belang om PU schuimen in alle gevallen rechtop te bewaren. Zowel voor nieuwe bussen als reeds aangebroken bussen. Het aanwezige gas in een pur-bus kan ontsnappen zodra een bus voor een langere periode op de kant ligt. Na verloop van tijd voel je  tijdens het schudden een vaste substantie onderin de bus. Deze purschuim is dan onbruikbaar.

Het opslaan van een aangebroken schuimbus doe je het beste door het ventiel van het schuimpistool dicht te draaien en de bus op het pistool te laten zitten. nog niet leeg is aangebroken is en je bent klaar. Indien je de lege bus van het pistool afhaalt is het voor de levensduur van je pistool van belang deze goed te reinigen met een pu-reiniger.

Hoe purschuim te verwijderen?

Er zijn reinigers ontwikkeld die het verwijderen van purschuim vereenvoudigd. Ook purschuim reinigers vindt u bij kit247.nl. Purschuimreinigers werken alleen indien het purschuim nog niet uitgehard is. Zodra de pur uitgehard is zal u het mechanisch moeten verwijderen. Grote brokken overbodige purschuim kunt u met de hand afbreken. Lastige, kleinere stukken zijn met een mes, zaag, beitel, plamuurmes of ander gereedschap te verwijderen. Pur restanten kunt u met schuurpapier weg schuren.

PU-schuim eenvoudig en snel online kopen.

Bestel simpel en snel online uw purschuim. Bij kit247.nl bestelt u purschuim per stuk of per doos tegen scherpe prijzen. Onze producten zijn voorzien van staffelkortingen, waardoor u voordelig grote hoeveelheden afneemt. Bij kit247.nl vindt u professioneel purschuim van gerenommeerde merken als Illbruck, den Braven, Soudal, Zwaluw en 4TECX!