• Voor 17:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €35,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €35, (Excl. BTW)

Purschuim

Soudal Soudafoam Mini PU - 150ml
Seal-it 475 PU-Foam Hand - 750ml
Soudal Soudafoam Pistoolschuim - 750ml
Illbruck Purschuim FM310 - 750ml
Zwaluw PU Foam DHZ - 300ml
Soudal Soudafoam 1K PU - 500ml
Zwaluw PU-Gunfoam B3 700ml
Zwaluw PU-Foam B3 - 750ml
Soudal Soudafoam Comfort PU - 600ml
Illbruck FM350 - Perfect Foam - 880ml
Zwaluw Maxi-Gunfoam all Seasons - 870ml
Seal-It 470 PU-Foam Gun - 750ml
4TECX Pistoolpurschuim B3 - 750ml
Weergeven 1 t/m 15 van in totaal 41

De beste selectie aan Purschuim!

Purschuim bestellen?

Purschuimen zijn uitermate geschikt om voegen, gaten, scheuren en naden af te dichten, te vullen en te isoleren. Het purschuim van kit247.nl is aan te brengen op diverse soorten materialen zoals steen, beton, glas, kunststof, metaal, hout en metselwerk. De diversiteit van Purschuim is enorm. Zo wordt purschuim gebruikt om te isoleren, waardoor warmtevlies, tocht en geluidsoverlast kan worden verminderd. Zo wordt PUR-schuim gebruikt voor thermische isolatie, geluidsisolatie en houdt het vocht tegen. Het purschuim hecht uitstekend, heeft een groot vermogen om te vullen en bezit een hoge isolatiewaarde.

Hoe purschuim te verwerken?

Purschuim is op twee manieren aan te brengen. Doormiddel van een purpistool en door gebruik te maken van een spray nozzle. Deze handige adapter maakt het mogelijk dat u pur verwerkt zonder apart purpistool. Een purpistool maakt het verwerken van pur wel eenvoudiger. Je spuit het purschuim op de gewenste plek, waarna het schuim uitzet en uithard.

Waarom een purschuim bus schudden voor gebruik?

Voor je kan beginnen met het spuiten van schuim is het van belang dat er 10 tot 20 keer goed geschud wordt. Maar waarom is dat? PU-schuim, polyurethaan schuim of purschuim bevat een prepolymeer en een drijfgas. Deze twee elementen vormen twee lagen in de bus, die bij hevig schudden pas vermengen tot een homogene substantie. Indien er niet goed wordt geschud zal er een schuim uit de bus komen met een ruwe structuur, slechte schuimeigenschappen en een beperkte schuimvolume. 

Hoe purschuim te verwijderen?

Er zijn reinigers ontwikkeld die het verwijderen van purschuim vereenvoudigd. Ook purschuim reinigers vindt u bij kit247.nl. Purschuimreinigers werken alleen indien het purschuim nog niet uitgehard is. Zodra de pur uitgehard is zal u het mechanisch moeten verwijderen. Grote brokken overbodige purschuim kunt u met de hand afbreken. Lastige, kleinere stukken zijn met een mes, zaag, beitel, plamuurmes of ander gereedschap te verwijderen. Pur restanten kunt u met schuurpapier weg schuren.

PU-schuim eenvoudig en snel online kopen.

Bestel simpel en snel online uw purschuim. Bij kit247.nl bestelt u purschuim per stuk of per doos tegen scherpe prijzen. Onze producten zijn voorzien van staffelkortingen, waardoor u voordelig grote hoeveelheden afneemt. Bij kit247.nl vindt u professioneel purschuim van gerenommeerde merken als Illbruck, den Braven, Soudal, Zwaluw en 4TECX!