• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)

Alles wat je moet weten over High Tack!

Wat is High Tack

High Tack is in Nederland de meest verkochte lijmkit op de markt. De oorzaak daarvan zijn de vele voordelen die een MS-Polymeer biedt. Een High Tack is de sterkste montagekit met ook nog eens een zeer hoge aanvangshechting, zeer goede verouderingsbestendigheid en zeer breed inzetbaar. High Tack lijmen zijn ontwikkeld om de eenvoudige reden dat er vraag was naar een lijm die zware voorwerpen kan verlijmen die niet ondersteund hoeven te worden terwijl de lijm uithard. Dit zorgt er voor dat het te verlijmen object niet meer vastgehouden, gestempeld of geklemd hoeft te worden. Nu heel wat jaar later is de Hight Tack dan ook niet meer weg te denken in de bouw. Naast professionele gebruikers hebben veel particulieren het ook thuis liggen. Hoewel er tussen diverse merken en types kleine verschillen bestaan kan de doorsnee High-tack een gewicht houden van tot wel 60 kg/m2.

Eigenschappen van High Tack 

- Zeer hoge aanvangssterkte & een snelle opbouw van de interne sterkte.
- Zeer goede hechting op de meeste bouwmaterialen (zelfs op vochtige ondergronden).
- Oplosmiddel- en isocyanaatvrij.
- Uitermate sterk &  blijvend elastisch.
- Veroorzaakt geen corrosie bij metaalverlijmingen.
- Voor binnen en buiten.
- UV- en weersbestendig.

Waar wordt High Tack voor gebruikt?

Deze zeer breed inzetbare lijmkit is uitermate geschikt voor structurele verlijming  in de professionele gevel-, interieur- en plafondbouw. De reden dat hightack zo breed inzetbaar is heeft voor een groot deel te maken met de uitstekende hechting op zo ongeveer alle materialen zoals o.a. steen, beton, glas, glazuur, spiegels, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, tin, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S., HPL- en cementvezelplaten, hout en  geverfde oppervlakken. Toepassingen waar High Tack voor wordt gebruikt zijn onder andere: 

- Kozijnen en frames in bouwconstructies.
- Houten en kunststof schroten, ornamenten, lijsten.
- Dorpels, vensterbanken, plinten en afdeklijsten.
- Complete bouwelementen (zoals dak- en gevelelementen) in frames.
- Wandbekleding en plafondpanelen.
- Geluidsisolatie panelen (zoals minerale wol, houtwolcement, kunststof schuimen).
- Thermische isolatiematerialen (zoals PUR, PIR, PS).Hoe High Tack aanbrengen?

Voordat je High-tack aanbrengt is het van belang dat je de ondergrond goed controleert en indien nodig behandeld. De ondergrond moet vast zijn zodat de verlijming op een sterk oppervlak gebeurt. Daarnaast moeten de te verlijmen materialen schoon, vet- en stofvrij zijn. Door een vuile ondergrond vindt er namelijk geen optimale verlijming plaats. De oppervlakken hoeven niet volledig droog te zijn (aardvochtig). 

Kokers hightack worden geleverd met een V-naad tuit. Houd tijdens het aanbrengen het kitpistool haaks, oftewel 90º, op het te verlijmen oppervlak en trek met de V-opening van je de gewenste ril rustig naar je toe. Deze driehoekstuit of V-naad spuit zorgt voor een goede verdeling waardoor je een 3-hoeks lijmril creëert. Het is van groot belang dat je High Tack net als andere lijmkitten aanbrengt in lijmrillen (strepen) en niet in dotten! Bij een high-tack adviseren wij om de rillen tussen de 10-20 cm van elkaar te leggen voor de optimale aanvangshechting. Dit is natuurlijk afhankelijk van de toepassing waar je het voor gebruikt. Voor een verticale verlijming adviseren wij om ook verticale rillen aan te brengen. Hierdoor wordt het gewicht verticaal verdeelt, waardoor de lijm meer gewicht kan houden en ontstaat er een goede beluchting. 

Welk kitpistool is geschikt voor High Tack.

 Vanwege de lage viscositeit, oftewel de stroperigheid van High Tack, wordt geadviseerd om een professioneel kitpistool te gebruiken. Bij een goedkoop, standaard kitpistool knijp je bij sommige hightack kitten zowat je handen kapot vanwege de vele kracht die je moet zetten om de kit uit de koker te krijgen. Ook kan door de hoge kracht het kitpistool kromtrekken. Bij een professioneel kitpistool komt de High Tack veel soepeler uit de koker. Kitpistolen voor kokers die wij adviseren zijn de Zwaluw Handkitpistool HK40 of Illbruck AA873. Toch een goedkoper kitpistool? Dan is de Soudal Zwaar Skeletpistool goede optie.

Hoe sterk is High Tack?

Hoe sterk High Tack is varieert per product en fabrikant. De meeste High Tack lijmkitten die je bij Kit247.nl vindt zullen vergelijkbare waardes laten zien. De Zwaluw High Tack van den Braven is een van de bekendste High Tacks in Nederland en laat de volgende stelregels zien. Verticale verlijming op bijvoorbeeld muren kan 1 lineaire meter aangebrachte lijm 8 kilogram aan gewicht houden. Bij verticale verlijming wordt er gesproken over een afschuifsterkte. De treksterkte bij het verlijmen op bijvoorbeeld plafonds kan Zwaluw High Tack tot wel 30 kilogram per 1 lineaire meter lijm aan gewicht houden.

Aanbevolen

Zwaluw High Tack - 290ml

Zwaluw High Tack - 290ml

vanaf €4,54

High Tack MSP - Onmeunig stark spul!
Zwaluw Ultra High Tack - Wit - 290ml
4TECX High Tack lijmkit - 290ml
Soudal Fix-All Turbo - Wit - 290ml
Seal-It 360 High-Tack - Wit - 600ml