• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)

Afwerkzeep

Weergeven 1 t/m 5 van in totaal 5

Afwerkzeep voor een perfecte kitvoeg!

Het afwerken van een kitvoeg is belangrijk onderdeel voor een optimaal resultaat. Het is erg vervelend om na afloop tegen een matig afgewerkte en rafelige kitvoeg aan te kijken. Net aangebrachte kitvoegen dienen netjes afgewerkt te worden met een professionele afwerkzeep. Afwerkzeep wordt ook wel kitzeep, afstijkmiddel of afgladmiddel genoemd. Bijna elke kit producent heeft ook een afwerkzeep ontwikkeld, zo zijn er tal van afgladmiddelen verkrijgbaar. 

Afwerkzeep concentraat

Er concentraat kitzepen verkrijgbaar die nog verdund dienen te worden, door ze zelf te mengen met water. Zo heeft u zelf invloed op de verhouding en kunt u er voor kiezen het sopje iets meer of minder “vet” te maken, afhankelijk van het soort werk of type kit dat u gebruikt. Deze afwerkzeep is veelal verkrijgbaar in 1 liter, 5 liter en 10 liter jerrycans of flacons.

Kant-en-klare Kitzeep

Geen zin om zelf te mengen of heeft u maar een kleine hoeveelheid nodig? Dan zijn er ook kant-en-klare afwerkzepen in spuitflacons verkrijgbaar. Deze spuitflacons zijn gevuld met 1 liter of 500 milliliter reeds gemengde kitzeep. Kant-en-klare afgladmiddelen zoals de Mixed Finisher van Zwaluw den Braven en Finish Spray Ready van Seal-it zijn online bij Kit247.nl te bestellen. 

Kit afwerken met zeep of afwasmiddel?

Liever niet. Huis, tuin en keuken zepen kunnen middelen bevatten die nadelig kunnen zijn voor de aangebrachte kitvoeg. Indien een zeep citroenzuur bevat kan het de kleur van de kit aantasten. Veel afwasmiddelen bevatten een middel die zorgt voor een mooie glans. Deze glansmaker kan er voor zorgen dat de aangebrachte kit slechter te overschilderen is. Wij adviseren u om te kiezen voor een professionele afwerkzeep die ontwikkeld is om kitvoegen glad af te werken!

Hoe kit afwerken?

Na het aanbrengen van de kit is het tijd om de kitvoeg glad te strijken met een afwerkzeep. Spuit de gekitte voeg en het omliggende oppervlak in met de kitzeep. Bevochtig het afwerkgereedschap naar keuze goed en strijk de kitnaad glad. Voor een strak resultaat adviseren wij een kitstrijker. Bij een verticale voeg is het verstandig om van onder naar boven te strijken. Nog niet helemaal tevreden over het resultaat doordat het kitplaatje of kitstrijker geen mooie egale kitnaad heeft achtergelaten? Maak uw vinger nat met afwerkzeep en strijk de kitnaad nog een keer met uw vinger glad.