• Voor 16:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €50,- (Excl. BTW)
  • Voor ondernemers en particulieren!
  • Gratis bezorging vanaf €50, (Excl. BTW)

Zwaluw High Tack - 290ml


Beschikbare kleuren (Maak uw keuze)

Vergelijkbare kwaliteit, lagere prijs!Zwaluw High Tack

Hoogwaardige en professionele constructie- en montagelijm met een extreem hoge aanvangskleefkracht!

Zwaluw High Tack is een hoogwaardige professionele constructie- en montagelijm met een zeer hoge aanvangshechting op basis van hybride technologie, die onder invloed van de luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch rubber.

Hightack van Den Braven Zwaluw is een lijmkit met een extreem hoge aanvangshechting! Dit betekent heel simpel dat zodra het object waar de hightack op is aangebracht direct blijft zitten zodra het tegen te verlijmen oppervlak gedrukt wordt. Zelfs bij het verlijmen aan het plafond, waardoor handmatig ondersteunen, op de plaats houden, te stempelen of te fixeren met een tape niet nodig is. Uit persoonlijke bouwervaring kunnen wij van Kit247.nl je vermelden dat een High Tack kit niet kan en mag ontbreken in jou garage of bouwplaats!

Wanneer gebruik je de Zwaluw High Tack?

Zwaluw High tack is zo effectief dat het de beste lijmkit is voor het verlijmen van vele bouwmaterialen o.a. steen, beton, glas, spiegels, gips, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, tin, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S., HPL- en cementvezelplaten, hout en verfsystemen. Binnen Nederland is deze high tack de meest verkochte en meest professionele lijmkit op de markt. De high tack van Zwaluw den Braven is de meest verkochte en meest professionele lijmkit op de markt. 

Eigenschappen Den Braven Zwaluw High Tack

- Direct verlijmen zonder ondersteuning. Geen fixatie of ondersteuning nodig tijdens uitharden.
- Hardt snel uit.
- Blijvend elastisch.
- Perfecte hechting op de meeste ondergronden zonder primer.
- Goed bestand tegen vocht en weersomstandigheden.
- Krimp- en blaasvrij.
- Niet corrosief t.o.v. metalen.
- Isocyanaat-, ftalaat-, oplosmiddel- en siliconen vrij.
- Hoge eindsterkte, mechanische weerstand en E-modulus.
- Neutrale uitharding, vrijwel reukloos.

Beperkingen
- Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden.
- Niet geschikt voor continue waterbelasting.
- Niet geschikt voor bewegingsvoegen.
- Niet geschikt in combinatie met chloor (zwembaden).

Zwaluw High Tack is speciaal ontwikkeld als universele montagelijm voor het verlijmen van vele bouwmaterialen o.a. steen, beton, spiegels, glas, gips, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, tin, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S., HPL en hout. De opbrengst van 1 koker is ongeveer 7 meter kitril.

Zwaluw High Tack Gebruiksaanwijzing

De lijm met de behulp van de bijgeleverde V-naad tuit in verticale rillen 'ventilerend' aanbrengen. Onderlinge afstand rillen 10 à 20 cm. Daarna de materialen aandrukken tot er minimaal 2 á 3 mm afstand tussen het te verlijmen materiaal en ondergrond blijft. Niet aanbrengen met dotten! Door de hoge aanvangsterkte is ondersteunen tijdens de uitharding meestal niet noodzakelijk. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze technische afdeling.

High Tack geschikt voor het plaatsen van plinten? Voor het plaatsen van plinten werd in het verleden meestal een montagekit geadviseerd. Maar wil je plinten plaatsen zonder spijkers? Of de plinten niet aan te hoeven blijven drukken tot de lijm uitgehard is? Probeer het eens met High Tack. Let dan wel op dat High Tack dikker en stugger is. Breng voor het plakken van plinten de high tack dus niet te dik aan, zodat er geen grote kieren ontstaan.

Oppervlakte voorbereiding en afwerking

Aanbrengtemperatuur: +5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden).
Vanwege de structuur van de Zwaluw High Tack wordt aanbevolen een kitpistool te gebruiken met geschikte overbrenging in combinatie met de V-naad tuit. Ondergronden dienen schoon, vet- en stofvrij en draagkrachtig te zijn. Ondergronden goed ontvetten met Zwaluw Cleaner. Zwaluw Hightack hecht perfect zonder primer op de meeste niet-poreuze ondergronden. Poreuze ondergronden voorbehandelen met Zwaluw Primer B1. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting.

High Tack Tip

De hogere aanvangshechting van High Tack zorgt er ook voor dat de kit stugger is dan de doorsnee kit of lijm die je wellicht gewend bent. Helemaal als het wat kouder is kan de High-Tack moeilijker uit de koker komen. Leg dan voor gebruik de koker even in een emmer warm water. Ook is een goed kitpistool van groot belang bij het gebruik van High tack. De goedkopere skelet modellen zijn niet geschikt voor High Tack.  

Houdbaarheid

In ongeopende originele verpakking, tussen +5°C en +25°C, tot 18 maanden houdbaar na productiedatum mits bewaard op een droge plaats.

Kleur: Zwart (8711595076425) & Wit (8711595068598)
Inhoud: 290 ml


Gerelateerde producten

4TECX High Tack lijmkit - 290ml
Zwaluw Ultra High Tack - Wit - 290ml
Zwaluw High Tack - Wit - 600ml
High Tack MSP - Onmeunig stark spul!
Seal-It 360 High-Tack - 290ml

Tags: Zwaluw, den braven, High Tack, constructielijm, montagelijm, 8711595076425, 8711595068598