• Voor 17:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €25,- (Excl. BTW)
  • Afhalen in winkel mogelijk!
  • Zwaluw Polyurethane-50FC - 310ml

Zwaluw Polyurethane-50FC - 310ml


Zwaluw Polyurethane-50FC

1-component hoge modulus polyurethaankit

Zwaluw Polyurethane-50FC is een professionele hoogwaardige afdichtingskit op basis van polyurethaan technologie die onder invloed van luchtvochtigheid uithardt tot een duurzaam elastisch rubber. Zwaluw Polyurethane-50FC is speciaal ontwikkeld als universele afdichtingskit voor het duurzaam elastisch afdichten van aansluit-, dilatatie- en beloopbare voegen in de bouw en industrie. Universele constructie lijmkit voor het verlijmen van vele bouwmaterialen zoals: steen, beton, glas, gips, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S., hout en verfsystemen.

Eigenschappen Polyurethane-50FC 

- 1-component hoge modulus polyurethaankit.
- Goede hechting zonder primer.
- Hoge mechanische eigenschappen.
- Permanent elastisch.
- Overschilderbaar met de meeste 2-componenten en watergedragen verven.

Beperkingen

- Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden.
- Niet geschikt in combinatie met chloor (zwembaden).
- Lichte vergeling kan optreden met witte kit blootgesteld aan ultraviolette straling.

Oppervlakte voorbereiding en afwerking

Aanbrengtemperatuur: +5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden).
Ondergronden dienen schoon, vet- en stofvrij en draagkrachtig te zijn. Ondergronden goed ontvetten met Zwaluw Cleaner. Zwaluw Polyurethane-50FC hecht perfect zonder primer op de meeste niet-poreuze ondergronden. Poreuze ondergronden voorbehandelen met Zwaluw Primer B1. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. Glad afwerkbaar met Zwaluw Finisher.

Overschilderbaarheid

Zwaluw Polyurethane-50FC is uitstekend overschilderbaar met watergedragen en de meeste 2K verven. Synthetische verven kunnen in droging vertragen. Geadviseerd wordt om vooraf de verdraagzaamheid met de verf te testen. Indien Zwaluw Polyurethane-50FC wordt overschilderd (niet noodzakelijk) adviseren wij deze vooraf samen met de aangrenzende delen licht op te schuren met Scotch-Brite/Flexbrite. Voor een optimaal resultaat adviseren wij binnen enkele dagen na applicatie te overschilderen.

Houdbaarheid

In ongeopende originele verpakking, tussen +5°C en +25°C, tot 12 maanden houdbaar na productiedatum mits bewaard op een droge plaats.

KleurWit, Grijs, Zwart
Inhoud310 ml

Tags: Zwaluw, Polyurethane-50FC, afdichtingskit, polyurethaan