• Voor 17:00 uur besteld vandaag verzonden!
  • Gratis bezorging vanaf €25,- (Excl. BTW)
  • Afhalen in winkel mogelijk!

Zwaluw Joint Fix - 310ml

  • €2,91

     Excl. BTW (€3,52 Incl. BTW)

Zwaluw Joint Fix

Hoogwaardig kant-en-klaar verhardend voegreparatiemiddel

Zwaluw Joint Fix® is speciaal ontwikkeld voor het duurzaam voegen en repareren van nieuwe en beschadigde voegen tussen steenstrips en gevelmetselwerk. Zwaluw Joint Fix® is een paar uur na het aanbrengen al weer- en regenbestendig. Ook voor aansluitvoegen tussen lood in metselwerk. Zwaluw Joint Fix® is een hoogwaardig verhardend voegenreparatiemiddel op basis van acrylaatdispersie voor voegen tussen metselwerk in binnen- en buitenmuren.

Eigenschappen Zwaluw Joint Fix

- Hoogwaardig kant-en-klaar verhardend voegreparatiemiddel.
- Overschilderbaar.
- Weer- en regenbestendig.
- Gebruiksklaar.
- Gemakkelijk aan te brengen/te reinigen.
- Binnen en buiten toepasbaar.

Beperkingen

- Niet geschikt voor continue waterbelasting.
- Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden.
- Buiten toepassing is alleen mogelijk bij goed drogend weer en indien het binnen 5 uur na aanbrengen niet regent.
- Niet geschikt voor bewegingsvoegen.

Oppervlakte voorbereiding en afwerking

Aanbrengtemperatuur: +5°C tot +40°C (geldt voor omgeving en ondergronden).
Ondergronden dienen schoon, droog, vet- en stofvrij en draagkrachtig te zijn. Hechtvlakken ontdoen van loszittende bestanddelen, zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. Druk ca. vijf minuten na het aanbrengen in de voeg Zwaluw Joint Fix® zorgvuldig aan en strijk het na met een voegspijker. Voor een optimaal eindresultaat niet aanbrengen op ondergronden die tijdens het aanbrengen blootgesteld zijn aan zonneschijn. Verwijder na 5 à 10 minuten het overtollige voegmateriaal met een handveger of een natte spons van het metselwerk/de ondergrond naast de voegen. Tijdens het drogen wordt het product donkerder. Gereedschap en handen na gebruik afspoelen met water. Aanbrengen met de meegeleverde V-naad tuit. 

Overschilderbaarheid

Zwaluw Joint Fix® is het best overschilderbaar na volledige uitharding. Tijdens het doorharden zal het product krimpen, waardoor later eventueel scheur- en barstvorming kan ontstaan in de verflaag. Overschilderbaar met watergedragen en synthetische verf. Bij hooggevulde dispersieverven kan scheur- of barstvorming in de verf ontstaan. Geadviseerd wordt om vooraf de verdraagzaamheid met de verf te testen. 

Houdbaarheid

In ongeopende originele verpakking, tussen +5°C en +25°C, tot 12 maanden houdbaar na productiedatum mits bewaard op een droge plaats.

Inhoud: 310ml
Kleuren: Cementgrijs, LichtgrijsGerelateerde producten

Seal-it 130 Cement-Fix - Grijs - 310ml

Tags: Zwaluw, Joint Fix, voegreparatiemiddel